Om mig og denne blog

Denne blog handler om motions-cykling.
Jeg skriver om mine cykelture, mine forberedelser til turene og om min træning.






På cykel fra Rom til København

.........en cykeltur på 2.000 km


Alle veje fører til Rom”……

.....men kan man finde hjem igen? 

Hvilke veje skal man følge for at komme hjem? 

Kan man gøre det på cykel?


Det har jeg sat mig for at finde ud af.  Ikke alene - jeg får hjælp under vejs. Mogens, som jeg sidste år cyklede en del ture sammen med, bla. "SuperBrevetScandinavia", kører med mig på denne 2.000 km tur hjem fra Rom. 



Turen starter den 14.05.2014 og vi forventer at være hjemme igen den 26.05.2014.



Den 13.05.2014 flyver vi fra København til Fiumicino Lufthavn ved Rom. Efter klargøring af cykler og udstyr starter vi på hjemturen næste morgen.



Ruten vil være som følger:

Fra Fiumicino til Rom, videre nordpå gennem Umbrien over Appeninerne til Ravenna. Vest om Venedig op mod Dolomitterne. Gennem Østrig via Heiligenblut og Grossglockner Hochalpenstrasse. Herefter ind i Sydtyskland ved Berchtesgarden. Så kører vi stik nordpå gennem Tyskland tæt på den Tjekkiske grænse, forbi Leipzig og Magdeburg til Rostock, hvor vi sejler til Gedser og så ad hovedvej 2 hjem til København/Dragør.

Rom og København ligger begge tæt på den 12. længdegrad. Vi har lagt vores rute så tæt på denne længdegrad som mulig. 



Siden min Kirkenes-tur i 2012 har jeg haft i tankerne at jeg gerne ville køre en 3. langtur og gerne under lidt varmere himmelstrøg. 

Mange muligheder har været under overvejelse. 

Rigtig mange kører med på de arrangerede ture til Paris, men det er ikke lige sådan en tur jeg har haft i tankerne. Hellere en tur som jeg selv har planlagt og ikke en tur som mange andre kører. En tur som byder på nogle udfordringer. En tur som går gennem nogle smukke landskaber. Og så håber jeg på lidt lunere vejr end det som jeg har været vant til på mine langture de tidligere år.

Følg mig på turen. Hver dag under vejs vil jeg på min "blog fra turen" skrive om de spændende oplevelser og udfordringer som møder os. Jeg vil også lægge fotos fra de daglige etaper i "fotoalbum".




Planlagte etaper:

De første km fra Fiumicino til Rom, samt en lille rundtur forbi nogle af seværdighederne i Rom.

Fra Rom, gennem Umbrien, op mod Appenninerne til den lille bjergby, TODI, syd for Perugia.

Videre gennem Umbrien til BAGNO DI ROMAGNA i Appennino Centrale.

Ned fra Appenninerne, forbi Ravenna, videre langs Adriaterhavs-kysten og til CHIOGGIA syd for Venedig.

Gennem Mestre, og videre fra den flade Po-slette op mod Dolomitterne til bjergbyen, CALALZO DI CADORE.

DRONNINGE-ETAPEN:
Igennem Dolomitterne med flere lange bjerg-stigninger. Ind i Østrig langs floden Drau til Lienz. Herfra op til HEILIGENBLUT am Grossglockner.

KONGE-ETAPEN:
Ad Grossglockner Hochalpenstrasse, over alpe-passet i 2.400 meters højde. Ned til Zell am See. Ind i Tyskland til KÖNIGSSEE.

Gennem Berchtesgarden. Nordpå gennem tidligere Øst-Tyskland. Passerer floderne Inn og Isar. Dagens målby er AITERHOFEN syd for Regensburg.

Passerer floden Donau og videre nordpå langs med den Tjekkiske grænse til den lille tyske by KONNERSREUTH nær Bayreuth (kendt for de årlige Wagner-festspil).

Nordpå, forbi den øst-tyske by Gera til overnatning i den lille by ZEITZ, beliggende ca. 40 km syd for Leipzig.

Igennem Leipzig. Passerer Elben. Øst om Magdeburg til den lille by Ziesar (ca. 60 km sydvest for Berlin).

Nordpå langs Elben til et større nord-tysk sø-område. Dagens målby er PLAU AM SEE.

En kort etape til færgen i Rostock. Herfra med færgen til Gedser.

Endnu en kort etape. Tilbage i Danmark, fra Gedser til Danhostel i NYKØBING FALSTER.

Over Storestrømsbroen, ad den gamle hovedvej 2, forbi Køge til turens endemål Dragør og København.






Blog 13.05.2014 - 26.05.2014


13/5-14 ankomst til Rom
Så er vi kommet frem til Rom og vores cykler og bagage var med og i fin stand. 
Vi har nu samlet cyklerne og gjort dem klar til morgendagens strabadser. Snart vil vi kigge lidt på omgivelserne her i Fiumicino. Vejret er fint. Det er lidt skyet men tørt og 20 grader. I morgen bliver det vist også fint vejr med solskin. 160 km venter os i morgen. De første 30 ind til Rom og så er der 130 til vores første målby


14/5-14
Tidlig oppe - kl 4:30 og afgang en time senere. Der er kun lige begyndt at blive lyst. Vi tænder vores lys på cyklerne. Så er der afgang mod øst. Langsomt stiger solen op. Vejret er fint - 9 grader! Det blæser. Fuglene synger. Der er endnu ikke så meget trafik. Der er et par bakker på vejen ind mod Rom. Ved 7-tiden når vi frem til Forum Romanum og Coloseum. Videre mod Peterspladsen i morgentrafikken. Det går ikke så stærkt, der er mange brosten. Peterspladsen er stuvende fuld af mennesker.. Jeg tro paven kommer senere. Det har vi ikke tid til at vente på. Vi fortsætter ud ad byen. Vi finder en glimrende cykelsti lange med floden uden om al trafikken. 
Så går det opad. Bjergene starter. Vi tager det stille og roligt, og det går jo også nedad af og til ! Vi har en stærk modvind og vejene her er utrolig dårlige så vores gennemsnitsfart er lav.
I en lille bjergby bliver Bakken for stejl, mere end 15% Det klarer vi ikke med den vægt vi har med så vi må gå op!!!!
Frokostpause i en lille bjergby ved 13-tiden. Det gør godt og vi kan fortsætte de sidste 50 km. Ved 17-tiden når vi frem til vores overnatningsby, en lille bjergby som ligger højt oppe på en bakke. En stejl bakke fører op til byen. Stigningsprocenten er omkring de 20. Først giver jeg op om vælger at trække, senere bliver det også Mogens tur.
Kan vi finde vores hotel? Nej det kan vi ikke - vi spørger om vej og får glimrende vejbeskrivelser - på italiensk! Kan vi bruge det til noget? Vi søger rundt i de smalle stejle gader og efter næsten tre kvarter lykkes det. Nu skal vi bade og spise. Sikke en tur. I morgen venter en tur af samme slags.



15/5-14
Har sovet dårligt i nat !!!
Morgenmad kl 8 - ikke noget at råbe hurra for!
Afgang fra hotellet lidt i 9. Farvel til Todi, en dejlig lille by. Og vi har boet med en helt fantastisk udsigt. Dejligt vejr med solskin, men modvind. De første km en stejl nedkørsel, hvorefter det i de næste ca 100 km går jævnt opad. Vi skyder en fin fart på omkring 21-22 km i timen, ganske fint når det går opad og der er modvind. 
Frokostpause ved 13:30-tiden på en lille travl bar inden det for alvor begynder at gå opad. I dagens løb får vi ialt 1.500 højdemeter i benene. De sidste 10 km går det omsider nedad - herligt, og så er vi fremme ved vores hotel i Bagno di Romagna. Cyklerne i garage og vi får et dejligt tiltrængt bad. 
En rigtig fin cykeldag er vel overstået. 
I morgen venter en flad etape, først går det nedad mod Ravenna og så en flad strækning langt kysten op til Chioggia. 192 km !!!
Bare vinden ville vende - vi gider bare ikke mere modvind !!
Tak for alle kommentarer, jeg læser dem og det er dejligt med opmuntringer midt i strabadserne.


16/5-14
Glimrende overnatning her på hotellet midt i Appeninerne. Vores cykler har overnattet i kælderen og er klar til dagens udfordringer. Afgang ved 8-tiden, og så går det bare nedad mod Ravenna. Vejret er fint. 
Lige pludselig befinder vi os midt i et væddeløb for veteranbiler. De kører ikke ligefrem langsomt, der kommer vel 4-500 af slagsen imod os. De kører som sindsyge, stærkt og med sindsyge overhalinger. Vi slipper af med dem lige inden Ravenna. 
Her gør vi holdt ved en lille købmand og får lidt væske og lidt frokost inden vi kører videre nordpå ad hovedvejen mod Venedig. Et bar-besøg bliver det også til i løbet af eftermiddagen. 
En super-flad etape med først modvind, senere sidevind og til aller sidst medvind! Kl. 17:30 ankommer vi til vores hotel lidt uden for Chioggia. 192 km, en gennemsnitsfart på ca 24 km/t. 
I morgen går turen mod alperne, som vi kan se her fra hotellet. Der er sne på toppene!!!



17/5-14
Afgang kvart i otte efter en hurtig kop kaffe og en lille kage. Ud ad landevejen mod Mestre. Der er en del trafik, men det går fint der udad og der er medvind - jo-jo!!
Efter halvanden times tid når vi Mestre. Vi følger nogle super fantastiske cykelstier igennem byen, der dog et sted er spærret af et større marked.. Vi kanter os dog igennem boderne og menneskene. Og så går det videre nordpå med et kort ophold ved en lille bar.
Vi finder også planmæssighed igennem Traviso og snart begynder vi opstigningen mod Dolomitterne. Endnu et lille spise- og væskestop og så går det bare opad til godt 800 meter over havet. Vejret er fint, men det bliver køligere jo længere vi kommer opad. 
Efter 161 km ankommer vi kl 16:30 til vores hotel i Calalzo di Cadore. Her er hundekoldt både inde og ude!!!! Jeg fryser !!! 
Nåh - dagen er gået fint. I morgen er det dronninge-etapen og der loves regn - uha-uha, den blir barsk. 
Vi har nu kørt ca en trediedel af turen, der indtil nu er forløbet planmæssig. For få dage siden var vi i Rom. Vi har cyklet fra den italienske vestkyst tværs over til østkysten og videre op til det nordlige Italien. Der har været meget spændende natur på ruten, masser at nyde, masser at kigge på under vejs. Bjerge, vinmarker, olivenlunde og en masse flotte blomster. Roserne står flot og liljerne vokser vildt i grøfterne. Masser af søde små landsbyer har vi kørt igennem. En helt igennem fantastisk cykeltur igennem Italien. I morgen kører vi ud ad Italien og ind i Østrig.



18/5-14
Dronninge-etapen der blev til turens Konge-etape!!!!!
Forklaring:
En kølig morgen, med start lidt i 8 fra Calalzo med kurs mod Østrig. 
Efter godt 15 km starter dagens første stigning op til 1450 meter over havet. Høje stigningsprocenter så i laveste gear op ad bjerget. Det er vildt hårdt. Antonio-passet klares i fin stil. Så en lille nedkørsel inden det igen går opad, nu til over 1600 meter over havet. Kreuzberg-passet passeres også i fin stil. Der er koldt på toppene. Der er en vildt flot natur heroppe i Dolomitterne. Sne på bjergtoppene. Masser af vand i floderne. Flere flotte vandfald. Bøgen er lige sprunget ud, der er endnu anemoner i skovbunden. Her er helt stille. Fuglene synger. Det er en kæmpe oplevelse. Det er en fed fornemmelse at sidde her på sin cykel og nyde det hele, mens man stille og rolig kravler/slider sig op ad bjergene.
Så en lang nedkørsel mod Lienz, som vi når efter næsten ialt 100 km. Vi er nu i Østrig. Vejret har været med os. Der var lovet regn, men det blev aflyst. Det er letskyet og en stor del af tiden har vi også medvind. 

Jamen så var det jo meningen at vi skulle køre op til Heiligenblut så vi herfra var klar til morgendagens tur over Grossglockner. (Kongeetapen) Men i Lienz kan vi se og får også bekræftet at Grossglockner er spærret på grund af stort snefald i går nat! Hvad gør man så, når man nu ikke lige har en alternativ plan klar? Panikken breder sig. Jeg kan ikke rigtig finde ud ad om vi skal køre den ene vej rundt om bjerget eller den anden. 
Vi tar en beslutning og kører venstre om bjerget. Efter et stykke tid ser vi at Felbertaurntunnel er på denne rute. Det er ikke tilladt at køre på cykel igennem tunnelen. Panik igen! Vi fortsætter dog og nu er vi endt på et sødt lille gasthaus i den lille østriske by Matrei in Østtyrol. 
Hvordan kommer vi videre herfra? Hvad gør vi nu???? - Læs hvad der sker i morgen.



19/5-14
En våd og kold morgenstart. Regnen holdt dog op inden vi kom af sted. 
Et rigtig dejligt ophold på Gasthaus Sonne i Matrei. 
Straks starter dagens første stigning op mod Felberntauern tunnelen. Det sidste stykke med rigtig voldsomme stigningsprocenter. Faktisk må man slet ikke cykle her op til på grund af vejarbejde, hvilket de gjorde meget tydeligt opmærksom på ved betalingsanlægget. De havde fulgt os på deres TV skærme!! Vi får dog stillet en vogn til rådighed, som kører os og vores cykler gennem den godt 5 km lange tunnel. 
På den anden side af tunnelen er vejret væsentligt bedre. Her møder vi et par danskere i en autocamper. De er ved at dåne af forbløffelse over den tur vi har gang i.
Så går det stærkt nedad til hovedvejen i dalen. Så mod Zell am See. Her får vi frokost og så fortsætter vi videre nordpå ud ad Østrig. Dejlig varmt vejr og en let medvind, sådan skal det være. Efter at have passeret grænsen til Tyskland kommer endnu en lille stigning og så !!!! Ja så er vejen, som vi havd planlagt spærret. UMLEITUNG. Nåh - vi følger skiltene og får dermed nogle yderligere km i benene. Ialt er det i dag blevet til 150 km og ialt ca 1.400 højdemeter. En gennemsnitsfart på 21,4. Ganske pænt. 
Nu er vi landet her i Berchtesgarden ved Køniger See, helt nede i det aller sydøstligste af Tyskland. I morgen begynder den lange rejse nordpå gennem Tyskland. 
Vi har nu kørt 950 km, mangler 1.050. De værste bjerge er overstået, der mangler dog endnu lidt højdemeter. 
I morgen venter 174 km op langs mellem Østrig og Tyskland til den lille by, Aiterhofen.


20/5-14
Super fint vejr fra morgenstunden ved Kønigersee i Berchtesgarden med udsigt op til en vis sommer-residens højt oppe i bjergene!!!! Den får fingeren!!!
Efter et godt morgenmåltid er der afgang nordpå.. Nu går det hjemad. Efter et par stigninger går det fint der ud af. Gode landeveje, dog med en del trafik. Landskabet ændrer sig. Alperne forsvinder snart bagude. Det er det åbne landska nu. Her dyrkes foder til dyrerne. Der høstes græs. Længere nordpå dyrkes korn. På et utal af bygninger, lader og udhuse er opsat kæmpe store solfange-anlæg. De er sgu fremme i skoene hernede, der er sikkert nogle gode tilskudsordninger! Nogle fantastisk søde østtyske landsbyer passeres. En dejlig tør dag. Solen skinner. Det det varmt - ca 25 grader. Vi må have nogle ekstra væskestop. De sidste 20 km må vi dreje væk fra den planlagte rute. Vejen som jeg havde planlagt hjemmefra er blevet til en motor-trafikvej, så vi må køre fra. En flink tysker forklarer mig vejen, og hans beskrivelse holder fint. Ved godt 17:30-tiden når vi frem til vores hotel her i Aiterhofen. Det blir til 179 km, en meget lang og meget varm tur. Rigtig dejligt sted vi er kommet til og her er fint stille vejr, så vi kan sidde uden for og spise. 
I morgen går det videre - håber vejet bliver godt, og vinden er med os.

Lidt ekstra:
Om dagen cykler vi jo det bedste vi har lært. 
Aftenen bruges til mange forskellige ting. Det sker vi trænger til et lille bad efter dagens strabadser. Ja - nogle gange kan det ske at der vaskes lidt tøj!! Og så skal jeg jo for eksempel skrive lidt på min lille blog og prøve at lægge nogle billeder op (det er dog ikke altid det lykkes, internettet hernede kører på modem-niveau). En lille gåtur blir det som regel også til. Og så skal vi jo også ha noget at spise......!!
Af og til er der også tid til at høre sin medbragte musik. Herligt. Skønt. I aften bla et kært genhør med Eagles og Hotel California. Den er bare så fed! Og så faldt jeg også over Sweet Caroline med DJ - så kan man tænke tilbage på vinterens mange trænings-timer i træningslokalet med Biking, hvor den var en af mine favorit numre? Tak til Lars for den gode musiksmag, hils til Anna (super instruktører) og hils også deltagerne på holdene. Og når jeg nu er igang: En stor hilsen til alle som følger med os på denne fantastiske tur. Tak for jeres kommentarer. Herlig læsning. Bliv ved - Join Us!


21/5-14
Solskin fra morgenstunden. Stille vejr. Vi triller stille og roligt der ud af. Kører gennem Straubing. Byen ser rigtig spændende ud. Tar et par billeder. Så kører vi over Donau. Den flyder stille og roligt. Svag medvind solskin. Små stille veje. Sådan en dag er alt dejligt. Det er sgu bare om at nyde det. Efter små 20 km starter dagens første rigtige opstigning. Over nogle få km stiger vi 300 meter opad. Det er varmt. Temperaturen stiger - nærmer sig 25 grader. Et par pauser må indlægges, vi må ha væske. Solen bager. Afvekslende landskaber. Små hyggelige østtyske byer. Temperaturen stiger til 30 grader. Det er varmt. Det går opad, og så lidt ned, så opad igen. Ned til byerne. Op fra byerne. Marker, skove. Her er alt. Nej her er ingen østtyske Trabanter. Næh, man har fået BMW, AUDI, MERCEDES. Vejene er fine, husene er nyistandsatte og med solceller på taget, selvfølgelig. 
Efter 162 km når vi frem til Konnersreuth, en super sød lille by. Det blev en rigtig lang og varm etape. Over 1800 højdemeter. Gennemsnitsfart 20 km/t. Efter sådan en lang, anstrengende dag skal man ha en øl.
I morgen venter vist endnu en varm dag, men det må vi ikke klage over. Nej vi nyder det.


22/5-14
Kl 18:00 ankommer vi til Zeitz, en lille østtysk by 15 km nord for Gera. Det blev endnu en rigtig varm dag på cyklerne og bakkerne var ubønhørlige. Det er bare gået op og ned hele dagen og hver gang med stigningsprocenter mellem 10 og 16. Det er især omkring de små byer, som vi kører igennem at den er gal. Byerne ligge enten oppe på toppen af en bakke eller er gemt nede i bunden af en dal. For pokker da!!! Og så i den varme, med temperaturer op over 30 grader. 
Vi er i dagens løb kørt gennem nogle rigtig store skovområder ad nogle små bulede veje. Vi har på etapen passeret disse større byer: Selb, Plauen og Gera. Og nu er vi altså i Zeitz. På et lille pensionat midt i byen. Vi har været ude at gå en lille aftentur rundt i byen i dette herlige sommervejr. Byen er, som flere af de andre byer vi er kørt igennem i dag, rigtig trist og fyldt med rungende tomhed. Vi er mange år tilbage i tiden her. Uha-da-da!! 
Billeder må I vente med til jeg er hjemme. Jeg orker ikke at rode med et internet der der langsommere end langsomt. Det er også rart at have noget til gode. Forhåbentlig kan I også danne jer billeder af mine beskrivelser fra etaperne.
I dag er det blevet til 156 km med 1.800 højdemeter. Næsten 10 timer på landevejene. Gennemsnitsfart på 19 km/t., hvilket er ok, når vi tager i betragtning af at vi de sideste 20 km af dagens etape kørte noget rundt for at finde en alternativ rute. Det lykkedes med go hjælp fra en tysker på racercykel.
Vi suser videre i morgen.


23/5-14
Afgang fra vores hotel kl 8:15. Solen skinner.
Det blev et billigt ophold her: 80 EUR for aftensmad med 1 liter øl pr mand, morgenmad og overnatning i lejlighed med to stuer en suide.
Efter lidt roderi finder vi vejen ud ad byen og så går det nordpå ad flade landeveje, noget af en kontrast til de tidligere dage. Vi passerer flere større byer i dag, bla Leipzig og Dessau. Ikke de mest charmerende byer i verden. Triste og kedelige. Vi skal passe på skinnerne og sporvognene. Masser af veje med toppede brosten sætter vores fart betydelig ned. Vi følger så vidt mulig også cykelstierne. Det er noget af en udfordring. 
Ude på landevejene støder vi også på dårlige strækninger med brosten. Nogle steder har man bare lagt et tyndt lag asfalt over de gamle brosten. Det holder altså ikke længe, og vejene er meget bulede. Men ellers en stille og rolig dag, vi skal bare køre fladt og langt. Vejret er ikke så varmt som de foregående dage, kun omkring 20-25 grader. Gråvejr, på et tidspunkt ser det ud til at der kan komme regn, men det udebliver.
171 km med en gennemsnitsfart på godt 21 km i timen.
Nu kan vi snart se hjem. Vi mangler kun ca 400 km af denne herlige tur.
I morgen forventer jeg igen en stille og rolig dag med kun 150 km i dejligt sommervejr. Men det er jo ikke altid det går som man regner med!!



24/5-14
En flad etape på 152 km. Åbne landskaber. Større skovområder. Modvind. Gråvejr senere sol. Dagen forløber meget stille og roligt. 
Og dog, det er lørdag og rundt omkring i de små landsbyer er det som om at folk er livet lidt op. I flere byer er der små folkefester med grill og musik. Man hygger sig i det dejlige vejr.
Så får vi øje på en stork på et af hustagene. Så en til og så to og så..!!
Her er overflod af storke, de er alle steder.
Ved 16-tiden ankommer vi til Plau am See. En meget smuk lille by. Her er ingen kedelige huse. Alt er sat i fin stand. En lille kanal skærer igennem byen. Her er turistbåde. Det blir en rigtig flot sommeraften i den lille by.
Nu er der kun godt 90 km tilbage at køre i Tyskland. Så en lille sejltur og så er vi hjemme i Danmark.


25/5-14
Jeg har for en gangs skyld sovet godt i nat. Jeg var dog vågen på et tidspunkt i løbet af natten, en lille nattergal sang så fint.
Morgenmad kl 7, herlig morgenmad!
Afgang kl 8 med kurs mod Rostock. 
Solen skinner. Vi er godt nok heldige med vejret på denne tur. Jeg har snart ikke mere solcreme.
Endnu en flad etape, endnu en dag med svag modvind. Det går fint på landevejene med gode veje, men når vi køre igennem byerne er vejene rigtig dårligt, med brosten flere steder. Det værste vejstykke finder vi det sidste stykke vej til færgen. 2 km med en skrækkelig brostens-belægning. Klokken lidt over tolv når vi frem til færgeterminalen og kl 13:30 sejler færgen mod Danmark.
En kort cykeltur fra Gedser til Nykøbing F., denne turs sidste overnatning. Her på Falster der der også rimelig fladt. Der er mange - rigtig mange huse til salg!!!
I dag har vi ialt kørt 122 km - ren afslapning. I morgen bliver det el også godt vejr så der er lagt op til ren paradekørsel op ad den gamle hovedvej 2 forbi Vordingborg, Køge, Greve, Brøndby, over fælleden til Dragør. Forventet ankomst ved 17-tiden. Nu må vi se om det holder.


26/5-14
Vi er de eneste gæster på vandrehjemmet i Nykøbing F. Vi får serveret et overdådigt dansk morgenbord.
Kl 8:45 lyder startskuddet til Tourens sidste etape. Vi kører stille og roligt gennem det danske sommerlandskab. Op over Falster. Op over Storstrømsbroen. (Den ser rigtig slidt ud - den holder nok til vores vægt, men kan den holde ret meget længere til tog og tungere trafik??)
En lille pause efter vi har passeret Vordingborg. Så et par bakker op mod Rønnede.
Ved 1-tiden når vi frem til Herfølge, hvor vi får en fantastisk lækker frokost hos Hjørdis og Ove - I er super fantastiske !
Mætte og veltilfredse triller vi videre. Passerer Køge og Solrød. Der er flag på busserne. Rønnebærtræerne blomster, også rød- og hvidtjørnen. Det er bare så flot. Sikken velkomst.
I Greve står Anja, Lars, Jasmin og Viktor. De har skrevet på cykelstien. Det her er rigtig dejligt. Vi hygger os lidt inden vi igen må videre.
Her er masser af cykelryttere på cykelstien. Flere ønsker os go tur! De skulle bare vide hvor vi kommer fra!
I Brøndby når vi afskedens time. Vi må skilles. Mogens kører mod Østerbro og jeg drejer fra og kører over Fælleden mod Dragør. 
17:30 når jeg målstregen. Anette og naboer tager imod. Der er flag overalt. 
Dagens etape blev på 130 km.
En velfortjent kold øl. Fantastisk aftensmad. Anette serverer mine livretter og hun har overgået sig selv. Superlækkert. Dejligt. Fantastisk.
Bagefter en lille gåtur langs stranden i sol nedgangen. Det er super dejligt at være hjemme igen. Tak til alle som har gjort denne dag så dejlig.
En fantastisk rejse er slut. Tænk - jeg har cyklet fra Rom til Dragør. Ialt 2.000 km. Nu skal der slappes af !!!!
















Kommentarer:


27.05.2014 23.05 | Marie og Simon | Hesteguden@get2net.dk
Så fik vi også læst den sidste update. Imponerende tur og det lyder virkelig som om I har haft overskud og nydt det. Hvad mon planerne er for næste tur?

26.05.2014 20.05 | Bent | bent_joergensen@live.dk
Velkommen hjem Søren, en fantastisk bedrift godt gået.
Bliver spændende at høre om din næste bedrift, for du kan jo ikke holde dig i ro ret lang tid  

26.05.2014 16.28 | Glennie | Glennie@elver.dk
Så er du efter planen lige ved at være hjemme. Ønsker dig velkommen hjem - fantastisk flot klaret. Stort knus til dig.

26.05.2014 16.09 | Niels | Bergensgade3@elver.dk
Godt at høre - paradekørsel fra Falster - 
Hm - jeg ville nok kalde det noget andet !
Huskede du varerne fra færgen i øvrigt☺
Velkommen hjem

26.05.2014 00.30 | Hjørdis | Hjordiskirkeby@gmail.com
Dejligt at høre at i snart er hjemme. Hvad tid tror du i kører gennem Herfølge? Send evt en SMS til mig hvis jeg skal komme ned på hovedvejen med slik til jer.

25.05.2014 21.09 | jasmin | ja.ak@hotmail.com
Hej morfar. Jeg håber at det er en god tur og at du har oplevet meget på turen. Jeg glæder mig til du er hjemme igen. Viktor sender også en hilsen.

25.05.2014 20.56 | Niels | Bergensgade3@elver.dk
Igen en flot præstation - tillykke😀
Hvis i har plads - 
kan vi så lægge en lille bestilling
Fra border shoppen på færgen ?
De har tit gode tilbud 😎

25.05.2014 19.14 | Brøndby | Bkb10481@vip.cybercity.dk
Hey
Skal i have kaffe med tilbehør når i passere Brøndby   😳😳👀😀😀

25.05.2014 17.32 | Anker Kjellin | akje@post.tele.dk
Kære Søren!
Godt gået, når I kommer hjem til Dragør den 26.05. er vi på vej til Malaga og bliver der en uges tid.
Kærlig hilsen også til Anette.
Inge og Anker

25.05.2014 15.09 | Niels | Bergensgade3@elver.dk
Ja russerne var ikke de store arkitekter
Gråt i gråt - så var det pludselig en by !

25.05.2014 00.04 | Palmey | pajoh5@hotmail.com
Go tur på resten af turen og hils Mogens

24.05.2014 11.11 | Lene | tns@adr.dk
God tur videre. Dejligt at I nyder turen både op og ned og ser på alle de
forandringer der sker i det østlige Tyskland og Europa.

23.05.2014 23.32 | Marie og Simon | Hesteguden@get2net.dk
Hilsner fra Paris. God tur det sidste stykke. Husk at nyde turen, vejret og at det er næsten helt fladt resten af vejen hjem.

22.05.2014 22.56 | Ove og Hjørdis | hjordiskirkeby@gmail.com
Det er i orden at du ikke lægger billeder ind, men din daglige etape beskrivelse vil vi meget nødigt undvære   Det er underholdende læsning. Tak

22.05.2014 16.40 | Glennie | glennie@elver.dk
Hvor er I altså bare seje - det er så sjovt og hyggeligt at følge jeres tur. Håber på mere rygvind på cykelstierne

22.05.2014 06.24 | Vagn og Annabet | Bkb10481@vip.cybercity.dk
Godmorgen Drenge 😊 lyder som en skøn tur - husk solcreme på dagens etape - og forsat god vind hjemover - kh fra Bækkelundem

21.05.2014 21.05 | Glen | glen@oxfeldt.net
lyder dejligt. her nøjes vi med et par ture om ugen til og fra arbejde   spændende at læse med.

21.05.2014 19.46 | Niels | Bergensgade3@elver.dk
Helt anderledes vejforhold end på
Din sidste tur - du får det til at lyde som rendyrket hygge☺

21.05.2014 19.37 | Niels | Bergensgade3@elver.dk
Hvord ku i dog lade være med lige et smut til
Sommerresidensen

21.05.2014 17.56 | Bent og Irene | bent_joergensen@live.dk
Pøj pøj videre med jeres tur, må være en fantastisk oplevelse, pas på jer selv  

20.05.2014 18.04 | Glennie | glennie@elver.dk
Så kom du til Berchtesgarten...fik du set Hitlers sommerresidens? Hvis du gjorde, håber jeg, du gav en fuck-finger op mod det ,måske findes det ikke mere?

19.05.2014 17.09 | Vagn | Helkan@dbmail.dk
Se nu at komme over de bjerge - din platte er bestilt til skoletræffet. Fortsat god tur. Vagn

18.05.2014 23.36 | Hjørdis | Hjordiskirkeby@gmail.com
I gør virkelig noget for " underholdningsværdien". Jeg venter spændt på fortsættelsen.

18.05.2014 21.04 | Birgit og Bent | bent.birgit.stub@mail.dk
Det er nok ikke det værste sted at strande. I får sikkert god forplejning.
Her er vådt; det har regnet den halve dag, 15 mm 
Mange hilsner
Naboerne i nr. 14

18.05.2014 20.35 | Niels |  Bergensgade3@elver.dk
Dejlig og hyggelig læsning !

18.05.2014 19.39 | Brøndby | bkb10481@vip.cybercity.dk
Hey med jer- Er i kørt i pit for i dag, eller er i ved at regne væk ? Fortsat god vind nordpå   
Brøndby

18.05.2014 17.07 | Anders | anders.gerloeff@gmail.com
Sidder og glor på Giroen, og tænker på jer stærke ryttere. Hjælpevogne er for tøsedrenge. Jeg glæder mig til at læse om Dronninge etpen og se flere billeder.

18.05.2014 14.06 | Helge | Ulla.j@webspeed.dk
Hej Søren og makker. 
Sjovt at følge med, det lyder som en god tur, og det kribler lidt i mig for også at prøve på et tidspunkt.
Fortsat god tur.
Helge

18.05.2014 12.42 | Kjeld Skytte | anskytte@stofanet.dk
hej Søren
spændene etapper netop nu, håber vejret arter sig i bjergene så i får den
maximale oplevelse op og ned.
10 dage siden vi forlod Venedig!
kis/kjeld


18.05.2014 09.14 | Hjørdis | hjordiskirkebu@gmail.com
Dronninge-etapen !!!! Er det i to konger værdigt?


18.05.2014 07.46 | Marie | marieoxfeldt@gmail.com
Hej Søren.
Det er som altid dejligt at kunne følge med i jeres tur - meget imponerende! Jeg sender jer ekstra mange tanker i dag på Dronningeetapen.
KH Marie

17.05.2014 10.41 | Glen | Glen@oxfeldt.net
Husk nu at nyde turen også. Der er jo dejligt syd for alperne   ser frem til jeres tur op i Alperne, her hjemmefra det solrige Danmark.

15.05.2014 22.28 | Hjørdis | hjordiskirkeby@gmail.com
Tak for fine beskrivelser og fotos af de første dage. God medvind, forhåbentlig, i morgen.

15.05.2014 20.03 | Niels | Bergensgade3@elver.dk
Godt at høre at i er igang
Glæder mig til at følge jer

15.05.2014 13.43 | Vagn Helkan | Helkan@dbmail.dk
Hej Søren. Du har valgt vores yndlingsby som udgangspunkt. Vi har fulgt med i Giro d'Italia, men vi har ikke kunnet se jer endnu 😄 Vagn

13.05.2014 19.55 | Simon |hesteguden@get2net.dk
Godt at høre at I er klar - god fornøjelse på 1. etape!


12.05.2014 16.25 | Brøndby | vra@dks.dk
God tur- husk regntøj