Om mig og denne blog

Denne blog handler om motions-cykling.
Jeg skriver om mine cykelture, mine forberedelser til turene og om min træning.






600 km brevet 2018

600 km Brevet:

Den 7. og 8. juli 2018

Mødetid hos dagens arrangør Leif Bagger i Hillerød kl 06:30. Udlevering af kontrolkort, lidt kaffe og hyggesnak. Briefing og afgang kl. 7:00
7 mand til start på denne herlige sommerdag.

Leif plejer at lave gode smukke ruter. Det gælder også for denne 600 km brevet. Så vi starter med at køre igennem slots-haven og igennem gården til Frederiksborg Slot, et flot syn, en go start (selv om det betyder kørsel på både grus og brosten). Vi er 5 mand som finder sammen og følges ad.

Første kontrolpost er i Hundested efter 34 km kørsel, hvortil vi ankommer 08:20. 
Vi får det første stempel i kontrolkortet i Havnekiosken og efter en kort pause fortsætter vi østpå mod Helsingør. I Asserbo punkterer Peter og vi får et lille stop mens han og Karsten får det klaret. Så er det videre med en svag medvind gennem de kønne Nordsjællandske landskaber. Her er jeg på hjemmebane - det er mit trænings-terræn. 

Kort før Græsted holder “arrangør-Leif” i sin bil. Hemmelig kontrol, men så er der også både varm kaffe og kold cola - og et lille ekstra-stempel i kontrolkortet. 

Kl 10:45 ankommer vi til kontrolstedet i Helsingør, på Shell-tanken, hvor det bliver til en lidt længere pause. Vi har nu kørt ialt 94 km og der er ca. 86 km til næste kontrol i Kr. Hvalsø.

Fra Helsingør går ruten over Fredensborg, Allerød, Veksø, Gundsølille (4 storke på redekanten af storkereden), Roskilde, Lejre mod Kr. Hvalsø. 
Vi skiftes til at tage vores føringer, vinden kommer fra forskellige retninger og den er ikke så voldsom.
Et par korte stop under vejs enten for at fylde vand på eller hælde vand fra.

Kontrol-stempel i SuperBrugsen Kr. Hvalsø med en længere spisepause. Klokken er nu blevet 14:40 og vi har kørt 180 km ialt. Det kører fint for vores lille 5-mands-gruppe, så vi fortsætter nordpå over Munkholmbroen, gennem Holbæk og videre op til Nykøbing Sjælland. 
Det er er dejlig sommerdag vi har valgt at køre denne lille tur. Der er ikke meget at klage over, måske en lille smule for varmt, men det går nok.

Ankomst Nykøbing Sj kl 17:17. Vi har nu kørt 234 km. Så spiser vi igen !! 
Forude venter bnæsten 100 km inden næste forplejning i Skælskør.

Gennem sommerhus områderne ved Højby og Vig, op ad bakken ved Høve hvor vi drejer til højre videre opad. Og her er der en fantastisk udsigt over Sejerø bugten og Sjællands Odde. 





Ordrup bakker - de lokale herude kalder det for bjerge.

Den ene flotte udsigt følges af den næste, her er utrolig smukt. Langs vandet og så ind i landet igen. Forbi Tissø, gennem Gørlev, hvor vi tager afsked med 2 fra gruppen: Alejandro og Brendan, som vil spise her inden de kommer frem til deres overnatningssted ved Korsør. 
Karsten, Peter og jeg fortsætter videre langs Stillinge Strand, solnedgang i skyerne over storebæltsbroen, videre sydpå til Skælskør, hvortil vi ankommer kl 21:45. Nu har vi ialt kørt 331 km. 

Aftensmad, men jeg kan næsten ikke spise noget. Jeg tvinger dog lidt ned. Det er tid til tøjskift til natten, mørket er så småt ved at sænke sig.
Vi har lys på cyklerne nu, hvor vi bevæger os ud på de små mørke vestsjællandske veje, rundt om Tystrup sø til Ringsted til endnu et kontrolstempel på kortet. 
Klokken er blevet 00:25.
Peter og Karsten vælger at sove her på CirkleK-tankstationen i Ringsted. Så vi må tage afsked, jeg vil nemlig kører igennem uden at sove.

Så jeg må alene ud på den mørke landevej mod Haslev. Her havde man fået den geniale ide at renovere vejen med små-sten, som dels lå løst oven på vejbelægningen og sandelig også i rigelige mængder på cykelstien. Og man fejer ikke. Jeg mangle ord for dette. Og det blev ikke bedre da jeg drejer fra landevejen ind på en mindre vej, her er bunker af løse små-sten på vejen. Jamen hvad tænker man dog på i Ringsted kommune?? 
Jeg kommer dog heldigvis igennem dette mareridt og kommer ind i Næstved kommune hvor vejene igen er normale. Forbi Holme Olstrup og videre sydpå i mørket.
Helt mørkt er det nu ikke. Der er stadig et rødligt lyst skær mod nord og månen kigger også frem nu, der er dog ikke meget af den - men den er dér.

Ved Fladså knibe det med at finde vej. Jeg kan ikke finde tilkørslen til tværvejen under landevejen. Det lykkes dog efter lidt kørsel frem og tilbage. 

Efter en lang (og langsom) tur i mørket når jeg kl 3:05 frem til Cirkel-K tankstationen i Vordingborg, hvor mit kontrolkort skal stemples.  

En kort pause, så er jeg på cyklen igen - man er vel morgen-frisk !!
Benene vil ikke rigtig som jeg vil - kom nu - der er kun 100 km tilbage.
Nordpå ad den gamle hovedvej 2, så til højre igennem skovene omkring Præstø fjord og Vemmetofte strand. Det er bare den flotteste morgen man kan tænke sig. Helt stille, kun mig i naturen sammen med alle dyrerne: Rådyr, harer, fasaner. Fuglene synger i de stille skove. Det er lige det her som er hele turen værd. Det er fantastisk. 
Det bliver lyst, jeg får ikke set solopgang denne morgen for det er overskyet, men det er helt stille (og ingen biler).

Kl 5:25 ankomst til næste kontrolpost i Rødvig. Et meget kort ophold (ingen forplejning her, Brugsen er ikke åben på dette tidspunkt). Så det er bare hjemad. Igennem Store Heddinge, Strøby. Det regner lidt nu !!!!

Jeg trænger til noget at spise og drikke nu, så jeg satser på at tankstationen ved Hvide Hus i Køge har åben. Det har den bare ikke - ØV.
Godt man er stedkendt her, så efter viadukten drejer ind til CapHorn-bageren på Egøjevej. 
Her er åbent, så jeg får fyldt lidt på til den videre tur mod Frederikssund om ca 55 km.

Køge, Havdrup, Tune, Hedehusene, Gundsølille og -magle, Jyllinge, Frederikssund 09:45, og nu skinner solen. En lille pause på tankstationen Circke-K, lidt at spise og drikke, så afsted igen - 24 km tilbage - kom nu Søren, du kan, du skal.

Der er lidt modvind nu. Og så skal jeg også igennem bakkerne ved Strø - åh-nej, åh-nej !!
Det går faktisk rigtig godt, jeg er godt kørende nu, der er heller ikke langt igen. Jeg kan næsten se målstregen. 

Hillerød, samme vej hjem som ud. Igennem slotsgården med brosten og slotshaven med grus og mange turister. 

Kl 11:00 kører jeg i mål efter 28 timer og ialt 603 km.
Køretid for turen ialt 23 timer og 36 min.
Pauser mm undervejs ialt 4 timer og 27 min
Gennemsnitsfart for hele turen 25,6 km/t, hurtigst på den første halvdel, ikke så hurtigt på den sidste halvdel, nok på grund af mørke og træthed.

Kontrolkortet afleveres.

Det har været en fin tur, lidt hård til tider, især i nat og her til morgen. Men nu skinner solen og en kold cola venter på mig.

Tak for turen til Leif og tak til mine venner på køreturen.